Nieuws van Delflands Groen

Volg Delflands Groen op Twitter voor actuele berichten.
Bekijk de laatste Delflands Groen nieuwsbrieven.
Lees de aanvullende nieuwsberichten hieronder (voornamelijk informatie over Delflands Groen afdelingsavonden).


Avond over het klimaatakkoord en de invloed op het boerenbedrijf

Op 14 december 2017 organiseert het bestuur van Delflands Groen een ledenavond over het klimaatakkoord, CO2, energiebesparing en energieopwekking. De agrarische sector heeft zich verbonden aan de doelstellingen om minder broeikasgassen uit te stoten, energie te besparen en duurzame energie te produceren. De land- en tuinbouw is trotse koploper duurzame energie in Nederland. Ruim 40% van de hernieuwbare energie wordt nu al geproduceerd in de agrarische sector. Auke Jan Veenstra neemt u deze avond graag mee in dit energieke thema.

De uitnodiging is onderweg.

December 2017


N468

Tijdens de huiskamerbijeenkomst op 26 januari bij De Buurvrouw zijn de aanwezige leden bijgepraat over de N468 door twee ambtenaren van de provincie Zuid-Holland. De gedeputeerde van de provincie was uitgenodigd voor deze avond, hij was niet aanwezig maar had wel twee ambtenaren naar Maasland gestuurd. Tijdens deze avond heeft projectleider dhr. Bergen kaartjes laten zien van de weg met betrekking tot de binnewaartse stabiliteit. De kaartjes komen uit het onderzoek van Alterra en laten zien dat zowel bij 20 tons belasting als bij 40 tons belasting, grote delen van de weg niet voldoen aan de stabiliteitseisen. De kaartjes zijn hier te vinden.

Febr. 2017


Delflands Groen Startavond Bij Schietsportvereniging Maasland

De activiteitencommissie en het bestuur van de afdeling Delflands Groen nodigen de leden uit voor de jaarlijkse Delflands Groen Startavond. Deze avond wordt dit jaar gehouden bij Schietsportvereniging Maasland.
We gaan er weer een gezellige avond van maken voor jong en oud en hopen u rond 20.00 uur te mogen begroeten met koffie en wat lekkers. Onder het genot van een hapje en een drankje is er tijd voor een goed gesprek. We houden deze avond niet voor niets in het gebouw van de schietvereniging: voor de liefhebbers is er deze avond gelegenheid om te schieten met de luchtbuks op bewegende doelen.

 • Datum : Vrijdag 30 september 2016
 • Aanvang : vanaf 19.30 staat de koffie klaar
 • Locatie : Schietsportvereniging Maasland, Doelstraat 52 te Maasland

Aanmelden kan tot woensdag 28 september bij Wil en Arnold van der Voort


Jaarvergadering Delflands Groen

Het bestuur van LTO Noord afdeling Delflands Groen nodigt u uit voor de jaarvergadering.

 • Datum: Donderdag 7 april 2016
 • Aanvang: 20.00 uur
 • Locatie: De Schelp, Burg. Musquetiersingel 58A, Schipluiden

In deze vergadering wordt u geïnformeerd over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar en wordt de contributie en de begroting aan u ter goedkeuring voorgelegd. De financiële stukken worden meegestuurd met de uitnodiging die u per post ontvangt. De volledige jaarstukken worden tijdens de jaarvergadering in de Schelp uitgereikt.

Maart 2016


Avond over Programma Aanpak Stikstof (PAS) en Natuurbeschermingswet

Op 23 maart organiseert LTO Delflands Groen in samenwerking met Omgevingsdienst Haaglanden en LTO Noord een avond over de Programma Aanpak Stikstof (PAS) en de Natuurbeschermingswet. Deze avond wordt gehouden in de Schelp in Schipluiden.

Tijdens deze avond worden de veehouders uit Midden-Delfland door Omgevingsdienst Haaglanden en LTO Noord bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot deze twee onderwerpen.

Maart 2016


Hoe werkt de LTO Lobby in de Melkveehouderij?
Het bestuur van de afdeling Delflands Groen nodigt u uit voor een avond over de lobby van LTO Nederland: ‘hoe werkt lobby en hoe doet LTO Nederland haar lobby in Brussel en in Den Haag?’

  • Dinsdag 1 maart 2016 om 20.00 uur
  • De Schelp
  • Burg. Musquetiersingel 29
  • Schipluiden

Dagelijks zijn er namens LTO Nederland meerdere lobbyisten actief in Brussel en Den Haag om uw belangen te behartigen op allerlei verschillende onderwerpen. Op deze avond gaan we het hebben over de lobby van LTO Nederland, hoe doe je dat in de dagelijkse praktijk.

   • Met welk partijen voert LTO Nederland de lobby?
   • Wat is de tactiek een aanpak van de lobby?
   • Welke positie heeft LTO Nederland in Den haag en Brussel?
   • Wat zijn de basisprincipes en spelregels van de lobby?

Op deze avond is Koert Verkerk van LTO Nederland als expert aanwezig, en we willen graag met u in gesprek over uw gedachten en ideeën over lobby, en de lobby van LTO Nederland. Deze avond van de afdeling Delflands Groen wordt u aangeboden door de vakgroep Melkveehouderij van LTO Noord. De uitvoering is in handen van de Melkvee Academie.

Februari 2016


Waterkwaliteit in Midden-Delfland
U krijgt deze avond alles te horen over de waterkwaliteit in Midden-Delfland. Welke ontwikkelingen en mogelijkheden zijn er voor verbetering van de waterkwaliteit. Er kan hierbij ingezoomd worden tot op polderniveau. Voor deze avond hebben wij Ronald Bakkum, adviseur watersysteemkwaliteit bij het Hoogheemraadschap van Delfland, uitgenodigd. Ronald weet alles over schoon water, emissies, waterkwaliteit en de Europese Kader Richtlijn Water (KRW). De presentatie van Ronald Bakkum is hier te bekijken.

Deze avond vindt plaats op:
Datum :    Dinsdag 9 februari 2016
Aanvang : 20.00 uur
Locatie :    De Schelp, Burg. Musquetiersingel 29 te Schipluiden

Februari 2016


Bijeenkomst Erfafspoeling
Delflands Groen, Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Midden-Delfland en Brooswater hebben op 26 november 2015 een informatiebijeenkomst gehouden over maatregelen voor het tegengaan van erfafspoeling. Voor bovenwettelijke maatregelen is op dit moment subsidie beschikbaar. Henk en Jolanda Dijkshoorn hebben een presentatie gemaakt die tijdens deze bijeenkomst is getoond. Hierin is met tekst en duidelijke foto's is uitgelegd welke maatregelen zij genomen hebben voor het verminderen van erfafspoeling.
De presentatie kunt u hieronder bekijken.

December 2015


Uitnodiging ledenavond Delflands Groen

"Boeren in Midden-Delfland nu en in de toekomst"
De visie van de gemeente Midden-Delfland

Op 30 en 31 oktober is in het gemeentehuis de "24 uur van Midden-Delfland" gehouden om uitvoering te geven aan de gebiedsvisie Midden-Delfland 2025. Wat moet er de komende 10 jaar gebeuren om het gebied aantrekkelijk en vitaal te houden. Wethouder Govert van Oord komt deze ledenavond de visie toelichten. De toekomst van het gebied komt aan de orde dus wij rekenen op een grote opkomst met name ook van bedrijfsopvolgers en verwachten een goede discussie deze avond.

     • Datum : Maandag 30 november 2015
     • Aanvang : 20.00 uur
     • Locatie : De Schelp, Burg. Musquetiersingel 29 te Schipluiden

November 2015

Het was een geslaagde ledenavond in De Schelp met een levendige discussie. Goed om te zien dat ook veel jongeren deze avond aanwezig waren. De presentatie  van de wethouder is hier in te zien. pdf button

December 2015


De Delflands Groen Poldertocht komt er weer aan!
De wandelschoenen kunnen weer uit het vet. Op 19 september wordt de tweejaarlijkse Delflands Groen Poldertocht gehouden. Het is alweer de negende keer dat deze toch wordt georganiseerd door LTO Noord afdeling Delflands Groen. Deze dag staat altijd borg voor optimaal genieten van de prachtige polders van Midden-Delfland. Bij iedere poldertocht wordt weer een ander deel van Midden-Delfland bezocht. De route voert dit jaar door de Dorppolder en Kralingerpolder.

Leuk en gevarieerd programma
De organisatie is zoals altijd in handen van Wil, Arnold, Leo en Leni van der Voort en Jan van den Berg. Zij hebben deze keer weer een gevarieerd, interessant en sportief programma samengesteld. Tijdens deze gezellige dag kan men niet alleen genieten van de polders en de boerenbedrijven die we bezoeken maar wordt ook kennis gemaakt met de geschiedenis van het gebied, de waterhuishouding, het ontstaan van de polders, de boerderijen en de boerennatuur die onmisbaar is voor het voortbestaan van de weidevogels.

DSCN8967small

Lopen of springen
Onderweg worden er heel wat sloten gepasseerd. Waar nodig worden de sloten voorzien van planken maar uiteraard kan je ook springend aan de overkant komen. Voor de avonturiers gaan er ook altijd een paar polsstokken mee om de overkant te bereiken. Dit levert tot vermaak van de anderen weleens een paar natte voeten op. De poldertocht is geschikt voor jong en oud maar er worden wel flinke stukken gelopen.

Koeien potrozen en waterberging
De start is dit jaar bij het melkveebedrijf van familie Arnold van Adrichem, Gaagweg 34 in Schipluiden. Tussen 9.15 uur en 9.30 uur wordt u hier gastvrij ontvangen met een kop koffie. Hierna trekken we de polder in en brengen onderweg een bezoek aan verschillende agrarische bedrijven. Bij het hypermoderne potrozenbedrijf van Ad van Marrewijk wordt de boerenlunch gebruikt. Er wordt ook een bezoek gebracht aan recreatiegebied het Kraaienest wat door het Hoogheemraadschap van Delfland ook ingezet kan worden als calamiteiten waterberging.

Aanmelden
Als het weer een beetje meewerkt dan gaat het een fantastische dag worden. U kunt zich tot uiterlijk 15 september aanmelden bij Wil van der Voort
telefoon 015-3809282
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten voor de poldertocht, inclusief de boerenlunch, bedragen € 10,-- voor volwassenen en € 5,-- voor kinderen. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers dus meld u snel aan want vol is vol! De inschrijving is op volgorde van aanmelding.

Klik hier voor de poster van de Poldertocht.

augustus 2015


Debat met burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen

De Midden-Delfland Vereniging organiseert in samenwerking met LTO Delflands Groen en ANV Vockestaert een debat met de burgemeesters Aboutaleb van Rotterdam en Van Aartsen van Den Haag over de relatie Stad & Land op zaterdagmiddag 6 juni in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 3 in Schipluiden.
poster debat
mei 2015


Delflands Groen Bowlingavond

De afdeling Delflands Groen nodigt u uit voor een gezellige avond bij Bowling Westland in De Lier.

Datum:    Vrijdag 24 april 2015
Aanvang:    20.30 uur
Locatie:    Bowling Westland, Veilingweg 7 in De Lier

Wij gaan er net als vorig jaar een gezellige en sportieve avond van maken in De Lier. We hebben een aantal bowlingbanen voor u gereserveerd deze avond. Natuurlijk bent u ook als u niet wilt bowlen van harte welkom bij deze Delflands Groen ledenavond. Voor, tijdens en na het bowlen is er uiteraard ruimte voor een hapje en een drankje en een goed gesprek met elkaar.

Vanaf 20.30 uur heten wij u welkom. Vanaf 22.00 gaat voor de liefhebbers het bowlen beginnen.

april 2015


Delflands Groen Jaarvergadering

Het bestuur van LTO Noord afdeling Delflands Groen nodigt de leden uit voor de jaarvergadering. In deze vergadering worden de leden geïnformeerd over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar en wordt de contributie en de begroting ter goedkeuring voorgelegd. In het tweede deel van deze jaarvergadering willen wij met onze leden in discussie over belangrijke zaken die spelen in ons gebied. Andries Middag van LTO Noord zal de discussie leiden.

Datum:    Woensdag 1 april 2015
Aanvang: 20.00 uur
Locatie:    De Paardenstal, Gaagweg 38, Schipluiden.

Maart 2015


Promotiefilm

Delflands Groen heeft samen met Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging een promotiefilm laten maken van Midden-Delfland. Deze film is vertoond op Hodenpijl tijdens de debatavond op 1 december 2014 over de toekomst van het gebied. De film is hieronder te zien en ook via het You Tube kanaal van Delflands Groen.  https://www.youtube.com/channel/UC_fmNkv8rRmG3OgJf_JN0Cw


Dubbelklik op de film voor weergave op heel scherm.

Presentatie Melkveeacademie avond

Tijdens de Melkveeacademie avond in De Schelp op 21 januari over schommelingen in de melkmarkt is door Paula Bulk van Flynth advisuers en accountants een presentatie gehouden over dit onderwerp. Deze presentatie kunt u hier bekijken.

Januari 2015


Jongerenavond


nieuws en agenda melkveeacademie

Schommelingen in de melkmarkt

Delflands Groen begint het nieuwe jaar in januari met een interesseante ledenavond. U ontvangt binnenkort per post een uitnodiging voor deze avond die georganiseerd wordt in samenwerking met de Melkvee Academie.

In 2015 verdwijnt het melkquotum en naar verwachting ook een deel van de stabiliteit van de melkprijs. Hiermee komt de melkveehouderij terecht in een nieuw tijdperk. Goed inspelen op dit nieuwe tijdperk kan een melkveebedrijf een solide basis geven richting de toekomst.

Hoe kunt u hier als ondernemer op inspelen? Daar gaan we samen met u en de inleider van Flynth over nadenken. We zullen deze avond ook een uitstapje maken naar de varkenshouderij, om te kijken hoe zij omgaan met de schommelingen in hun markt.

Datum: 21 januari 2015
Locatie: De Schelp, Burg. Musquetiersingel 40 Schipluiden
Aanvang: 20.00 uur

December 2014


Debatavond over de toekomst van Midden-Delfland

Praat ook mee over de toekomst van Midden-Delfland op maandagavond 1 december in een debat met staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw en natuur en Zuid-Hollands gedeputeerde Han Weber (groen, water en cultureel erfgoed). Op initiatief van de Midden-Delfland Vereniging en in samenwerking met ANV Vockestaert en LTO Delflands Groen, neemt zij deel aan een openbaar debat over dit bijzondere gebied. Belangrijke thema’s zijn de toekomst van de agrarische sector en de relatie tussen het gebied en de omliggende steden. Meer info vindt u hier.

Datum: maandag 1 december 2014
Adres:  Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20-22 Schipluiden
Aanvang:     vanaf 19.30 uur inloop, 20.00 uur start de debatavond

november 2014


Veel betere inpassing Blankenburgtunnel is mogelijk en verdient uitwerking

Het besluitvormingsproces rond de Blankenburgtunnel heeft kansen laten liggen om tot een veel betere inpassing te komen. Die gemiste kans moet nu alsnog worden benut door een veel beter inpasbare variant van deze snelweg uit te werken. Die oproep doen Natuurmonumenten, ANWB, LTO Delflands Groen, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en de Midden-Delfland Vereniging gezamenlijk aan de Tweede Kamer die binnenkort over de Blankenburgtunnel debatteert.

Zoals de Blankenburgtunnel nu gepland is, zal deze grote schade aanrichten aan natuur, recreatie en landschap in Midden Delfland, de groene long van twee miljoen Randstedelingen. Voor- en tegenstanders van de snelweg zijn het er over eens dat de aanwezige kwaliteiten van dit waardevolle gebied zo veel mogelijk behouden moeten worden. Een goede inpassing is daarvoor onontbeerlijk, maar wordt bemoeilijkt doordat Rijkswaterstaat er tot op de dag van vandaag vanuit gaat dat de weg vanwege veiligheid tegen overstromingen over een dijk heen moet. Uit een door de organisaties opgevraagd rapport blijkt nu echter dat de waterveiligheid ook op andere manieren gegarandeerd kan worden, bijvoorbeeld door een verstevigde tunnel te maken of door middel van een schuif in de tunnel, waardoor de weg niet als een bult in het landschap komt te liggen en natuurgebied de Rietputten wordt gespaard. Zo kan de weg bijna over de volle lengte als tunnel worden aangelegd.

De organisaties zijn verbaasd dat deze informatie nu pas aan het licht komt. Eerder in het besluitvormingsproces had Rijkwaterstaat alternatieven voor waterveiligheid namelijk al afgeserveerd, onder andere omdat het te veel tijd zou kosten om die te onderzoeken. Nu blijkt dat er wel kansrijke alternatieven zijn, vinden de organisaties dat zo’n veel beter ingepaste variant van de weg ook uitgewerkt moet worden. Aangezien er nog lang geen definitief besluit over de aanleg van de weg is genomen, zien zij hier nog genoeg mogelijkheden voor. Een veel beter inpaste variant zou uiteindelijk zelfs tijdswinst op kunnen leveren omdat deze naar verwachting op meer draagvlak in het gebied kan rekenen. Ook zou met deze variant voorkomen kunnen worden dat beschermde natuur wordt aangetast waardoor compensatie niet meer nodig is.

De brief kunt u hier inzien.

november 2014


Trekkertrek Schipluiden

Op zaterdag 6 en zondag 7 september 2014 staat het mooiste evenement van Midden-Delfland weer op stapel. We rekenen op beter weer als vorig jaar toen een deel van de wedstrijden  door het slechte weer niet door kon gaan. Meer lezen over deelnemers, locatie, foto's enz. Zie http://www.stichting-trekkertrek-schipluiden.nl/

augustus 2014


Startavond

De jaarlijkse Delflands Groen Startavond wordt dit jaar gehouden bij de beeldentuin van familie Berkhout. Wij gaan hier genieten van een heerlij buffet tijdens een gezellig samenzijn en uiteraard is er gelegenheid voor het bewonderen van de vele beelden en schilderijen. Meer info: www.willemsmozaiekbeelden.nl 

     • Datum: 5 september 2014
     • Locatie: Beeldenkas, Gaagweg 15, Schipluiden

Aanmelden kan tot 2 september bij Fam. Jan v.d Berg 015-3808677 of fam. Arnold v.d Voort Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kosten bedragen 5 15,-- per persoon. De uitnodiging volgt nog per post.

augustus 2014


Afscheid Hiske Ridder

Tijdens een bijeenkomst op 2 september Neemt Hiske Ridder officieel afscheid als coordinator Duurzaam Boer Blijven. Peter van Arkel, voorheen werkzaam bij LTO, is inmiddels aangesteld als haar opvolger.

Deze avond zal Frank Lenssick, directeur van het Veenweiden Innovatie Centrum u meenemen in de innovatieve ontwikkelingen in de melkveehouderij.

     • Datum: 2 september 2014
     • Locatie: Op Hodenpijl
     • Aanvang 20.00 uur, zaal open 19,30 uur

augustus 2014


Kringlooplandbouw

In de Nieuwe Oogst van 3 mei een artikel over de eerste ervaringen van de Kringloopboeren Midden-Delfland met het doorzaaien en het gebruik van
vloeibare kunstmest. Verder komen Kees van Mil en Eric van der Kooij aan het woord over kunstmest en gras. Het artikel is hier te vinden. pdf button

Mei 2014


Midden-Delfland en het Europese landbouwbeleid
De contouren van het nieuwe Europese landbouwbeleid (GLB) worden steeds duidelijker. Het afgelopen halfjaar zijn er zowel Europees als landelijk belangrijke besluiten genomen over de invulling. Er is op dit moment genoeg duidelijk om de balans op te maken voor Midden-Delfland. Welke veranderingen staan het gebied te wachten en waar liggen de kansen voor de gebiedsorganisaties om daarop in te spelen?

Gemeente Midden-Delfland heeft door Paul Terwan de ontwikkelingen van het nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het Agrarisch Natuurbeleid (ANB) laten vertalen naar wat deze betekenen voor Midden-Delfland.

LET OP !!! dit is een momentopname, de plannen zijn nog niet definitief.
Deze folder is hier te downloaden.pdf button

april 2014


Ledenavond Bowling Westland

Wij gaan er deze keer een sportieve avond van maken. We hebben een aantal bowlingbanen voor u gereserveerd deze avond. Natuurlijk bent u ook als u niet wilt bowlen van harte welkom bij deze gezellige Delflands Groen ledenavond. Voor, tijdens en na het bowlen is er uiteraard ruimte voor een hapje en een drankje en een goed gesprek met elkaar.

Bij Bowling Westland, Veilingweg 7 in De Lier.

U ontvangt binnenkort een uitnodiging.

april 2014


Nutriëntenmaatwerk Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp
Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle agrariërs in dit gebied.

     • Datum:     woensdag 26 maart 2014
     • Aanvang: 20.00 uur
     • Locatie:   Trefpunt, Kerkplein 11 in Maasland

De avond wordt georganiseerd door LTO Delflands Groen samen met LTO Noord en het Hoogheemraadschap van Delfland. Aanleiding vormen de afspraken die waterschappen, LTO Noord, provincies, Veenweide Innovatiecentrum en Veelzijdig Boerenland in oktober 2013 hebben gemaakt over samenwerking bij verminderen van nutriëntenverliezen en verbeteren van waterkwaliteit in veenweidegebieden. Dit naar aanleiding van de Kaderrichtlijn Water (KRW), de voorbereiding van nieuwe waterplannen en het anticiperen op het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Maart 2014


Delflands Groen Jaarvergadering 2013

Op 17 maart 2014 Houdt Delflands Groen haar jaarvergadering waarin verantwoording wordt afgelegd aan de leden over het beleid en de resultaten van het afgelopen jaar. Ook de financieen van de afdeling komen aan bod. Na de pauze zal Niek van der Drift, de bekende imker uit Maasland, vertellen over zijn bijen.

     • Locatie: Burg. Musquetiersingel 58A, De Schelp, Schipluiden
     • datum: maandag 17 maart
     • aanvang: 20.00 uur

Maart 2014


Verkiezingsdebat op 4 maart over het buitengebied

Op 4 maart wordt in de Dorpshoeve in Schipluiden een verkiezingsdebat gehouden met als belangrijkste thema het buitengebied. Delflands Groen, Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging hebben gezamenlijk besloten om een verkiezingsdebat over dit onderwerp te organiseren. Omdat ook het CDA in samenwerking met de andere partijen hiermee bezig was hebben we besloten om de handen ineen te slaan bij de organisatie van dit debat. Aan dit debat zullen alle politieke partijen uit Midden-Delfland deelnemen.

We beginnen de avond met een kort debat over actuele zaken betreffende de kern Schipluiden. Na de pauze rond 9 uur starten we dan het debat over het buitengebied. Het zal hierbij gaan over: recreatie, natuur, landbouw en ruimtelijke ordening. Midden-Delfland ontleent haar bestaansrecht aan het open weidse en groene buitengebied. Wordt het groene gebied goed beheerd en welke plannen hebben de verschillende politieke partijen om de openheid te waarborgen? Gaan de partijen de gedane beloftes waarmaken na de verkiezingen? Gaat het allemaal naar uw zin of heeft u zorgen over recente ontwikkelingen in het buitengebied? Kom naar het debat in de Dorpshoeve!. Wij rekenen op uw komst en op uw inbreng bij dit belangrijke debat.

Tot ziens op 4 maart 2014 om 20.00 uur in de Dorpshoeve in Schipluiden


Jaarbericht Kringloopboeren

Het jaarbericht 2013-2014 van het programma kringloopboeren Midden-Delfland is te vinden op de website 

www.boerinmiddendelfland.nl/kringloopboeren/folders-en-jaarberichten_42115/.

In dit jaarbericht veel verhalen door en voor mensen die betrokken zijn bij het programma.

Januari 2014


Ledenavond met Kees Romijn, voorzitter vakgroep Melkveehouderij LTO Nederland

     • Datum        :Dinsdag 17 december 2013
     • Aanvang     :20.00 uur
     • Locatie       :De Schelp, Burgemeester Musquetiersingel 40, 2636 GG Schipluiden

Het wordt een avond waarbij alle actuele veehouderijzaken de revue zullen passeren Zoals:

     • Het Europees zuivelbeleid de komende jaren na afschaffing van het melkquotum.
     • De nieuwe Meststoffenwet die 1 oktober 2013 door de Tweede Kamer is aangenomen.
     • Het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid.
     • Alle actuele veehouderijzaken die op dit moment spelen.
     • Waterschapszaken

Zet deze avond alvast in uw agenda. Wij rekenen op uw komst bij deze interessante avond.

december 2013


Melkveecafe: "Het nieuwe GLB: kans of bedreiging?" 

nieuws en agenda melkveeacademie

     • Datum : woensdag 23 oktober 2013
     • Aanvang : 20.00 uur
     • Locatie : De Schelp, Burgemeester Musquetiersingel 40, 2636 GG Schipluiden

Op 1 januari 2015 wordt de nieuwe invulling van het GLB (Gemeenschappelijk Landbouwbeleid) een feit. De steun uit Brussel zal veranderen in een termijn van 6 tot 7 jaar naar een flat rate in Nederland. Er is een mogelijkheid van een financiële plus op deze GLB gelden.
Het programma is als volgt:
Opening en huishoudelijk gedeelte. Daarna zal de Melkvee Academie ons actief meenemen naar:

     • Wat verandert er voor uw bedrijf, wordt het beter of minder?
     • Welke veranderingen brengt het nieuwe GLB met zich mee? Door een medewerker van Dienst Regelingen.
     • Wat betekent dit op bedrijfsniveau? Door een medewerker van Flynth.
     • Waarvoor heeft LTO Nederland zich ingezet en wat heeft dit opgeleverd? Film.
     • Wat doe ik hiermee op mijn eigen bedrijf en past dat in mijn visie? Discussie.

Op het eind van de avond weet u:
Hoe ga ik op dit beleid anticiperen, wat betekent dat voor mijn bedrijfsvoering vanaf voorjaar 2014?

oktober 2013


Poldertocht 

Het is weer zover……….. Op 21 september wordt de Delflands Groen Poldertocht gehouden in de Dijkpolder bij Maasland. Om 9.15 staat de koffie klaar bij het melkveebedrijf van familie van Adrichem aan de Parallelweg 1A in Maasland (langs rijksweg A20).

nieuws en agenda poldertocht1

Na de koffie vertrekken we om 9.45 uur voor een wandeltocht, deels over oude kerkenpaden, dwars door de polder. Onderweg bezoeken we de imkerij van Niek van der Drift, het vleesveebedrijf van Klaas Barendrecht en paardenpraktijk van dierenarts Hanneke Blokdijk, het melkveebedrijf van maatschap Staalduijnen-Zeeuw en het melkvee- en fruitteeltbedrijf van familie Dijkshoorn.

Bij familie Zeeuw wordt een uitgebreide boerenlunch gebruikt met verschillende heerlijke verse streekproducten. Rond 16.00 uur verwachten we weer terug te zijn bij familie van Adrichem aan de Parallelweg 1A te Maasland.

De kosten bedragen € 10,-- voor volwassenen en € 5,-- voor kinderen.
U kunt zich tot 17 september aanmelden bij Wil van der Voort.

     • Telefoon: 015-3809282 
     • E-mail: ajmvoort @ kabelfoon.nl

Deelname is beperkt tot 100 personen, dus meld u snel aan want vol is vol!

augustus 2013


Delflands Groen Startavond

De activiteitencommissie van de afdeling Delflands Groen nodigt de leden mede namens het bestuur uit voor de jaarlijkse startavond. U ontvangt de uitnodiging binnenkort per post. Het is een goed gebruik in onze afdeling om het vergaderseizoen te beginnen met een gezellige avond op een leuke locatie ergens in ons gebied. Ook dit jaar staat de bekende barbecue weer op het programma. Wij hopen velen van u te mogen begroeten.
Voor de liefhebbers is er dit jaar weer een korte fietstocht naar de barbecue locactie. De start van de fietstocht is bij het oude gemeentehuis in Schipluiden. Vertrek tussen 19.15 en 19.30 uur. Bij twijfelachtig weer kunt u even bellen naar Arnold van der Voort op telefoonnummer 06-1114 2266.

     • Datum: 30 augustus 2013
     • Tijd: vanaf 20.00 uur heten wij u welkom met koffie en cake, om 21.00 uur gaat de barbecue van start
     • locatie: Fam. Arjan v.d. Kooij Schipluiden

De kosten bedragen € 15,-- per persoon.
U kunt zich aanmelden voor de barbecue en de fietstocht tot dinsdagavond 27 augustus bij:

     • Fam. Arnold van der Voort 06-1114 2266
     • Fam. Jan van den Berg 015 3808677

augustus 2013


Trekkertrek Schipluiden 

Op 13 en 14 september is het weer zover, Trekkertrek Schipluiden staat dan weer op het programma. ga voor meer informatie naar http://stichting-trekkertrek-schipluiden.blogspot.nl.


Uitnodiging feestavond Delflands Groen

Delflands Groen nodigt alle leden en partners uit voor een gezellige avond bij De Tuinderij 
Noteer deze avond alvast in uw agenda!

     • Datum : vrijdag 12 april 2013
     • Aanvang : 20.00 uur
     • locatie : De Tuinderij, Van Wijklaan 2 in De Lier

Het wordt een feestelijke avond met muziek en een hapje en een drankje. Een gezellig samenzijn waarbij we dit jaar jong en oud in grote getalen hopen te verwelkomen. Vanaf 8 uur heten wij u welkom met een kopje koffie of thee bij de Tuinderij. De tuinderij is bekend van de Solex Tours maar er zijn ook verschillende zalen in dit voormalige kassencomplex. Het bestuur van Delflands Groen rekent op uw aanwezigheid deze avond.
Meer informatie op de website: http://www.detuinderij.nl
Tot ziens op vrijdag 12 april.


Van Reisen erelid Delflands Groen

De heer Johan van Reisen is bij zijn afscheid als bestuurslid tijdens de Delflands Groen jaarvergadering op 20 maart j.l. benoemd tot erelid van de afdeling Delflands Groen. De afdeling verliest hiermee een markante bestuurder die door zijn jarenlange ervaring zorgde voor de financiën en secretariële ondersteuning. Het bestuur hoopt hem nog regelmatig te mogen begroeten tijdens afdelingsavonden.

Corne van Leeuwen heeft zich beschikbaar gesteld als nieuwe penningmeester en is op 20 maart j.l. benoemd tot penningmeester. Kees Moerman gaat de rol van secretaris van de afdeling op zich nemen.


Open dag Fam. Nico en Corine van Vliet

Vrijdag 19 april is er een open dag bij familie van Vliet, Willemoordseweg 4. De nieuwe stal en de 50 stands draaimelkstal is hier te bezichtigen tussen 13.00 uur en 21.00 uur.
nieuws en agenda nico


Jaarvergadering Delflands Groen

Op 20 maart 2013 wordt de Delflands Groen jaarvergadering gehouden. Het beleid, de contributie en de begroting komen ter tafel deze avond. Leden zullen de uitnodiging en de financiele stukken binnenkort per post ontvangen, de volledige jaarstukken worden ter vergadering uitgereikt. Verder komt deze avond de bestuurssamenstelling te sprake.

Na de pauze zal Nico van Paassen een inleiding houden over "Alles wat leeft en vliegt rondom de boerderij", in woord en beeld.

     • Datum: 20 maart 2013
     • Tijd: 20.00 uur
     • Locatie: De Schelp, Burg. Musquetiersingel 58A Schipluiden

maart 2013


Avond over vrijwillige kavelruil

LTO Noord afdelingen Delflands Groen en Oostland nodigen de leden uit om op 12 februari de avond over vrijwillige kavelruil bij te wonen. Stichting Kavelruil Zuid-Holland zal nadere toelichting geven over de verkavelingssituatie.

Doelstelling is om te kijken of er in ons gebied kansen bestaan voor het uitvoeren van een vrijwillige kavelruil. In verband met het grondinstrument is Delflands Groen al enige tijd bezig met het inventariseren van de verkavelingssituatie o.m. door middel van de polderbijeenkomsten. Deze avond zal een verdere bijdrage leveren hieraan. Een optimale verkaveling is van belang voor ieders bedrijf, dus kom naar deze avond.
Op de website van Stichting Kavelruil Zuid-Holland www.stkavelruilzh.nl is het volledige onderzoek te vinden.
Het Delflands Groen rapport over het Grondinstrument is hier te downloaden.

     • Datum: 12 februari 2013
     • Tijd: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.45)
     • Locatie: De Schelp, Burg. Musquetiersingel 58A, Schipluiden

Januari 2013
nieuws en agenda zouteveensneeuw


Delflands Groen ledenbijeenkomst met als spreker Siem Jam Schenk, voorzitter LTO Noord 

     • Datum: Dinsdag 8 januari 2013 
     • Plaats: “De Schelp” Musquetiersingel 58a, Schipluiden
     • Aanvang: 20.00 uur. 

De Algemeen Voorzitter komt op bezoek en wij als bestuur rekenen op een zeer volle zaal. Niet alleen zijn komst maar ook de onderwerpen waarover hij zal spreken zijn de moeite waard en toekomst gericht voor jong en oud:

     • Ontwikkelingen binnen LTO zowel landelijk als binnen LTO Noord
     • Nieuw GLB in relatie met Midden Delfland
     • Ontwikkelingen in het GLB ook in relatie met ons gebied
     • Zuivelbeleid
     • Voedselprijzen
     • Economische toekomst melkveehouderij
     • Mestbeleid
     • Aanvraag derogatie
     • Kringloopwijzer
     • PAS
     • Verwachtingen van de nieuwe Staatssecretaris van Economische Zaken.(landbouw)
     • Wat verder ter tafel komt

Tot slot een brede discussie met de inleider.
Een fantastische opening van het nieuwe jaar en tevens een goede gelegenheid om elkaar het allerbeste te wensen voor 2013. Kom en neem ook uw partner mee. Hoe voller hoe beter.Zorg dat u er bij bent.

December 2012
nieuws en agenda voorjaar12


Startavond 

Op 24 augustus is het weer zo ver. De jaarlijkse startavond met barbecue voor Delflands Groenleden wordt dit jaar gehouden bij familie P. Vijverberg, Hoge Noordweg 29 in Naaldwijk. De liefhebbers van een gezellig boottochtje kunnen de reis naar Naaldwijk met de boot maken. De boot vertrekt om 19.30 uur bij Total Langstraat in Schipluiden.
Aanmelden kan tot dinsdag 21 augustus bij:
Fam. A v.d. Voort, e-mail ajmvoort @ kabelfoon.nl , 
vermeld het aantal personen en of je met boot of eigen vervoer komt.
Fam. J. v.d. Berg, telefoon 015-3808677

De activiteitencommissie rekent op een grote opkomst. Vooral meewerkende gezinsleden en bedrijfsopvolgers worden door de activiteitencommissie en het bestuur van harte uitgenodigd. 
De jongeren zijn de toekomst van de bedrijven en van de afdeling dus……. Laat je zien en laat je horen.

Augustus 2012


Lancering Streekrekening Midden-Delfland Tijdens Midden-Delfland Dag 

     • Datum: 16-juni, tijd: 10.00-10.30 uur
     • Locatie: Maaslandse Dam, Adres: Hoeve Bouwlust, Oostgaag 31 3155 CE Maasland

De streekrekening Midden-Delfland wordt gelanceerd door Rabobank ZHM en Stichting Groenfonds. Deze streekrekening maakt het voor bedrijven, organisaties en overheden makkelijk bij te dragen aan behoud en ontwikkeling van het mooie agrarische cultuurlandschap Midden-Delfland! De unieke samenwerking tussen Rabobank Zuid-Holland Midden en de Stichting Groenfonds Midden-Delfland maakt dit mogelijk.
Meer informatie: www.groenfondsmiddendelfland.nl 


Druk bezochte receptie ter ere van Gerard van Winden en Johan van Reisen in De Paardenstal

Om het afscheid van Gerard van Winden te vieren en ter ere van het jubileum van Johan van Reisen is er op 27 april 2012 een receptie gehouden in de Paardenstal voor leden en genodigden. Johan van Reisen is al meer dan 50 jaar LTO lid en heeft ruim 25 jaar bestuurlijke LTO ervaring in kring- en afdelingsbestuur. Al ruim 10 jaar is hij de onmisbare schakel als secretaris-penningmeester van de afdeling Delflands Groen. Johan blijft nog even actief als bestuurslid.

Gerard van Winden heeft ruim 25 jaar bestuurlijke ervaring bij LTO afdeling Delflands Groen en haar rechtsvoorgangers. Met grote inzet en kennis van zaken heeft hij jarenlang op uitstekende wijze de agrarische belangen in Midden-Delfland behartigd. Gerard is inmiddels gestopt met zijn bestuurswerk, alleen zijn werk voor het groenfonds blijft hij nog even voortzetten.
Het bestuur van Delflands Groen is beide heren zeer erkentelijk voor hun werk voor Delflands Groen. Als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet als locaal bestuurder heeft het bestuur van Delflands Groen een drukbezochte receptie in de Paardenstal gehouden. Beide heren kregen deze avond de gemeentelijke erespeld van Midden-Delfland opgespeld door burgemeester Rodenburg. Daarnaast ontving Gerard nog de zilveren LTO Noord speld uit handen van LTO Noord , Zuid-Holland voorzitter Arie Verhorsl. Johan heeft deze speld al eerder ontvangen.
nieuws en agenda gerard
Gerard van Winden in de Paardenstal met naast hem Peter van Arkel van LTO Noord.
nieuws en agenda johan2
Johan van Reisen samen met zijn vrouw Hélène in de Paardenstal tijdens het buffet voorafgaand aan de receptie.

april 2012